Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna voltade av riksväg 69 - Clara var hennes änglavakt

En singelolycka inträffade sent på tisdagskvällen på riksväg 69, mellan Grycksbo och Bjursås, norr om Falun. En personbil körde av vägen, voltade och landade till sist på taket. Föraren, en kvinna som satt fast upp och ner i bilen, hade änglavakt.

Föraren, en kvinna som var ensam i bilen, satt fast. Men hon hade änglavakt.

– Jag tankade bilen vid Mecamacken och såg ett snömoln intill vägen, berättar Clara Diefke från Grycksbo. Jag förstod inte riktigt vad det var, men sedan upptäckte jag bilen som låg upp och ner och blinkade.

Clara ringde 112 samtidigt som hon tittade in i bilen.

– Jag fick kontakt med kvinnan som satt upp och ner i bilen, och hon sa att hon satt fast med benen. Då gick jag ut till vägen och försökte få någon bil att stanna för att hjälpa till. Flera körde förbi, men så stannade en man och tillsammans fick vi ut kvinnan genom baksätet.

Clara och mannen svepte in kvinnan i filtar medans de väntade på räddningstjänsten och ambulans. Hon mådde under omständigheterna dock bra och behövde inte följa med ambulansen till sjukhuset.

Enligt räddningstjänsten var anledningen till olyckan det hala väglaget.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android