Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna fick trädgren i huvudet – bröt foten

Avesta kommun har anmälts för arbetsmiljöbrott vållande till kroppsskada efter att en kvinna i 30-årsåldern fått en trädgren i huvudet och brutit foten.

I fredags utförde personer som är anställda av Avesta kommun röjningsarbete i Horndalsområdet. En kvinna i 30-årsåldern skulle bland annat fälla ett träd.

– När hon hoppade undan när trädet höll på att falla fick hon en stor gren i huvudet. Hon hade hjälp men på något sätt bröt hon en fotled, säger Monica Rickmo, vakthavande befäl på Avestapolisen.

Avesta kommun, som är arbetsgivare, har anmälts för arbetsmiljöbrott vållande till kroppsskada.

Mikael Jansson är tekniska chef på Avesta kommun förklarar att han själv håller på att skriva en arbetsskadeanmälan till Arbetsmiljöverket. Han tror att arbetarna på plats följt de regler och krav som ska följas vid träfällning.

– Jag var inte med på plats, men vad jag har förstått hade man observerat att grenen skulle kunnat ramla ned och trädet ska ha fallit åt rätt håll. Det känns som att det var otur och att det var en olycka, säger Mikael Jansson.