Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden föll mot Hammarby

Nykomlingarna till årets Damallsvenskan, Hammarby IF, åkte till Kvarnsveden och visade var skåpet ska stå.
Stockholmarna vann nämligen med 1–0 – med det var hemmalaget som hade de farligaste chanserna.

Hammarby IF lyckades i höstas göra vad som krävs för att slå sig in bland Kvarnsveden och de andra lagen i Damallsvenskan. Seriespelet har inte börjat än men i lördags spelade Kvarnsveden en träningsmatch mot Hammarby, som hemmalaget förlorade.

Hammarby vann rättvist med 1–0 på bortaplan och gav därmed Kvarnsveden något att tänka på inför säsongens seriespel i högsta ligan, där Hammarby numera kommer att vara med. Gästerna ägde boll och pressade högt för att få tillbaka bollinnehavet så fort de blev av med det. Det gjorde att Kvarnsveden hade svårt att kontrollera spelet och behålla bollen i backlinjen.

Det hela resulterade i att Kvarnsveden fick svårt att rulla boll och tvingades slå långbollar på Tabitha Chawinga som oftast blev utmanövrerad i luftrummet av Hammarbys backar. Det bör dock nämnas att så fort Kvarnsvedens superstjärna kom rättvänd med fart blev det farliga chanser. Bland annat hade Chawinga ett skott i stolpen i mitten av första halvlek.

Det var trots allt hemmalaget med Chawinga i spetsen som hade de farligaste målchanserna i matchen, bortsett från målet.

Men målchanserna hjälpte inte Kvarnsveden som förlorade med 1–0.

– Kanske borde vi rensat istället för att försöka passa oss ur situationen. Jag tycker nog att matchens rättvisa resultat är ett kryss, säger Jonas Björkgren, tränare Kvarnsvedens IK.