Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvaljubel i Sala efter straffmål

"Den bästa matchen i mitt liv", säger straffskytten i AAIK Johan Lindgren efter kvalrysaren mot Sala. 

Annons

Avesta AIK spelade oavgjort, 1-1, mot Sala FF i returmatchen på bortaplan på lördagen. Nu är laget vidare i kvalet till divison 2.

AAIK:s enda mål gjordes av Johan Lindgren på straff, detta strax efter att Joakim Persson blivit utvisad och Avestalaget spelade med en man mindre. 

- Vilken känsla. Vi hade 1-0 från hemmamatchen och vet att vi ska spela på resultatet. Då får vi straff, säger en jublande Johan Lindgren strax efter slutsignalen. 

Straffen kom efter att Erik Schultz Eklund, som återigen gör en jättematch, blivit fälld.

- Jag var sugen på att ta straffen. Jag hade bestämt mig för att slå i det hörnet (högra) och sedan fick det bli som det blev, säger Lindgren. 

Målvakten slängde sig åt andra hållet och därmed var uppförsbacken lång för Sala. 

- Man måste ge dem att de rullar bra boll. Men en miss de gör är att de är lite långsamma när de anfaller, säger Lindgren.

Ja, fast ni är bra snabba i hemjobbet också. 

- Ja, vi är grymt snabba faktiskt. 

Sala gjorde 1-1 genom Jakob Eklund i den 55:e minuten. Men Avestalaget fortsatte kämpa med tio man matchen igenom och det blev mycket känslor när slutsignalen ljöd. 

- Det här är den bästa matchen i mitt liv. Jag grisar gärna alla dagar i veckan bara vi får gå vidare, säger Johan Lindgren. 

Ja, och nu är AAIK vidare till kvalspelets sista dubbelmöte, mot Strömsbergs IF.

- Nu ska vi gå hela vägen. Just nu känns det som att vi spelar i divison 2 nästa säsong, med den inställning vi visade i dag, säger Lindgren. 

Nästa kvalomgång spelas mellan 18 och 26 oktober.