Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristians annons: Upplev Vasaloppet – 90 vidriga kilometer

 
Vasaloppet2017
Visa alla artiklar

"Jag har åkt Vasaloppet fyra gånger tidigare. Varje gång tänker jag: Aldrig mer!!
Likt förbannat köper jag en ny biljett året därpå. Men i år. Jag vill inte. Inte en enda cell av min kropp vill". Så inleds den annons som Kristian Andersson från Kungälv – utanför Göteborg – lagt ut på Blocket.
– Jag kände att jag inte riktigt hade motivationen till att göra det i år, säger han.

I samband med Vasaloppet säljs många biljetter i andra hand – på olika sajter – på nätet. Kristian Andersson har åkt Vasaloppet fyra gånger tidigare, men i år finner inte 32-åringen motivationen till det nio mil långa skidloppet – och säljer därför sin biljett på Blocket, med en något... annorlunda annons.

– Jag gick ut och tittade på Blocket och såg att det låg mycket annonser på biljetter ute. Många hade inte blivit sålda även fast de legat ute en längre tid. Jag tänkte att jag var tvungen att sticka ut från mängden.

Första gången var det bara att ta sig runt, så det gjorde jag. Men då tog jag kanske lite väl lugnt. Men de andra åren har man satsat ordenligt, tränat mycket, 6,5 timme de andra gånger. Man lägger ned mkt investering i tid och material. Förväntan och rätt mycket ångest.

Det skulle man ju kunna säga att du har lyckats med?

– Jag gör det självklart med glimten i ögat. Det är ganska vidrigt stundtals att åka Vasaloppet, men det är en härlig upplevelse när man når målrakan.

Vasaloppet känns ångestladdat för dig – varför köpte du biljetten?

– Jag köpte den på förköp i mars förra året. Man är ändå lockat att göra det igen – alltså att åka, konstigt nog. Sen när det väl började dra ihop sig kände jag att jag inte riktigt hade motivationen.

För lite träning kanske?

– Ja, jag har tränat alldeles för lite i år. Det har inte varit någon snö här, och då är det inte så lätt.

Du skriver i annonsen att: "Sen måste du ta dig heeela vägen upp till Dalarna. Fixa ett alldeles för dyrt och överbetalt boende".

– Dalarna är inte dyrt överlag. Men under Vasaloppet, då är det många som tar chansen. Det hade jag också gjort, utbud och efterfrågan.

Kommer du åka Vasaloppet igen?

– Ja, det kommer jag att göra. Även fast jag skiter i det, i år.

LÄS ÄVEN: Han la ut "tvärful" Golf på Blocket – "Du skäms ju när du åker runt i den"

Här är Kristians annons:

Upplev Vasaloppet: 90 vidriga kilometer

Jag har åkt Vasaloppet fyra gånger tidigare. Varje gång tänker jag: Aldrig mer!!Likt förbannat köper jag en ny biljett året därpå. Men i år. Jag vill inte. Inte en enda cell av min kropp vill.

Därför säljer jag min ångestladdade startplats till Vasaloppet den 5 mars .

Vad får du då om du köper denna startplats undrar du kanske?

Först handlar det ju om att gå runt med ständig rädsla för att bli smittad av något av de snoriga barnen på förskolan, killen på bussen som svettas med glansiga ögon eller en nysande kollega i ett möte som du inte bara kan lämna.

Sen måste du ta dig heeela vägen upp till Dalarna. Fixa ett alldeles för dyrt och överbetalt boende.

Dagen innan. Väderprognosen är helt oviss och ger ingen som helst indikation eller riktlinje på hur dessa j-vla skidor ska vallas. Ingen av de andra som ska åka vill heller dela med sig av hur de ska göra. Suck!

Natten kommer och man kan knappt sova. Det snarkas från höger till vänster. Klockan ringer vid ca 02:30. Upp och försöka få i sig någon form av näring.

Halv sex öppnar grinden till startledet. Visst ska man ju vara där i tid för att kanske tjäna någon extra minut (allt avgörs ändå om man har tur eller inte i backen upp).

Vädret blir naturligtvis inte vad man önskat. Plusgrader. Blött. Spåren kommer vara ett minne blott.

Sen går starten. 90 kilometers ren och skär pina. En naturupplevelse kanske du tänker? Absolut inte. Stress, hets, trötthet och irriterade människor som inte kan åka skidor runt dig överallt är vad du får. När det är 3 mil kvar börjar man på riktigt ställa sig frågan vad det är för fel på en? Samma sak. Varje gång. Det är ju inte ens roligt. Dessutom är det dyrt...

Fast sen kommer målrakan och allt ovanstående är glömt. En ren eufori och tillfredställelse sprider sig i kroppen. En sjukt skön känsla!

Så, vill du också uppleva denna "goa" känsla? Köp min förbannade startplats och kom in i vasaloppsfamiljen! :)