Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kris Kristofferson träffade sin släkting - från Nås

Och det var precis med de orden Kris Kristofferson avslutade konserten inför drygt 1 600 fans. Kanske syftade han på släktträffen i logen minuterna innan han gick på scen. Tidigare intervjuer med Kris Kristofferson har nämligen skvallrat om att han ska ha ett visst intresse för släkten uppe i Dalaskogarna. Men två timmar innan konserten står en lite orolig Gunnel Eld i Cirkus entré med en kasse innehållande Kris Kristoffersons farfars dagbok, bilder på familjen och på Nås kyrka.

Kris Kristoffersons farfar hette Lars Christoffersson och föddes i Nås. Han flyttade så småningom till Stora Tuna och blev soldat vid Rommehed, men 1904 begav han sig som så många andra lycksökare till USA. Ett år senare kom hans fru Elin också över och kvar i Dalarna lämnade han nästan hela sin familj, bland andra systern - Gunnel Elds farmor Britta. Väl ”over there” bytte Lars namn till Louis Kristofferson och 31 år senare blev han farfar till en liten Kris som skulle komma att bli en av världens främsta countrymusiker.

- Det kändes som att det här mötet berörde honom starkt och att han var genuint intresserad. Det här var jätteroligt. Starkt. Jag hoppas att dethär kanske kan så ett frö till en sång, säger Gunnel Eld.

ÅSA JOHANSSON