Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konserter ska ersätta Teaterbaren

Under våren kommer fem konserter anordnas i Missionskyrkan i Orsa. Tanken är att fylla lite av det tomrum som uppsått efter att Teaterbaren stängde.

När Teaterbaren i Orsa stängde i september 2015 så kände Anders Olsson och Janne Bäckman att det uppstod ett vakuum i livemusik-scenen. De tog kontakt med Jörgen Nohrin på Studiefrämjandet och kom tillsammans fram till att Missionskyrkan skulle vara en bra plats att ha konserter på.

Missionskyrkan gillade idén, och i december hade man en provkonsert. Nu presenterar man fem konserter som kommer hållas under våren.

– Eftersom vi håller på med musik så öppnade vi våra adressböckeroch ringde runt. Det gick rätt fort. Så nu har vi en konsert i månaden. I fyra av fem fall andra lördagen i månaden, säger gänget bakom initiativet i ett pressmeddelande.

Läs också: Teaterbaren blir garage för ungdomar

Den första konserten är den 11 februari med Kingen Karlsson från Sveg, som har jobbat med bland andra The Boppers och ligger bakom projektet "När rocken kom till Sveg".

Den 18 mars är det dags för den andra konserten, då trion BÄCKMAN med Anders Olsson, Janne Bäckman och Per Flodén kommer stå för underhållningen.

Sångerskan Monica Törnell står för den tredje konserten, den 8 april. Och den 13 maj kommer lokala artister Billy Opel. Den avslutande konserten blir sedan Clas Yngström den 10 juni.

Om allt går bra tänker man fortsätta med konserterna till hösten.