Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konferens ska hjälpa politiker söka pengar

Europaforum 2016 hålls på Verket i Avesta i april. Syftet är att uppmärksamma kommunerna på vilka EU-fonder de kan söka pengar från till utvecklingsprojekt.

Annons

Europaforum arrangeras årligen av Intresseföreningen Bergslaget och i år kommer konferensen att hållas på Verket. Det är främst ledningarna i de 23 medlemskommunerna som är inbjudna och årets tema är integration och mångfald.

– Det känns som ett aktuellt tema. Vi behöver fler invånare i Bergslagen men vi måste sköta integrationen på ett bra sätt, säger Anders Edström, verksamhetschef på Intresseföreningen Bergslaget.

Ett antal aktörer kommer att finnas på plats för att berätta om sina verksamheter och ge exempel på projektpengar och stöd som kommunerna kan söka från EU.

– Vi har till exempel bjudit in Svenska EFS-rådet som kommer att prata om olika projekt som de har stöttat och hur man söker pengar från dem, säger Anders Edström.

Svenska EFS-rådet är en myndighet som förvaltar olika EU-fonder i Sverige.

Även Migrationsverket kommer att finnas på plats för att berätta om utvecklingsprojekt inom EU:s socialfond och AMIF, asyl-, migrations- och integrationsfonden.

Annons