Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill sälja mark för 32 miljoner i Horndal

Avesta kommun vill sälja industrimark i Krångede i Horndal för 32 miljoner kronor.

Annons

Kommunalrådet Lars Isacsson vill inte säga vilket företag som vill köpa marken.

– Vi kan inte gå ut med vilket företag vi förhandlar med. Jag, Anders Friberg (kommunchefen) och Johan Thomasson (oppositionsrådet) (M) är de enda som vet, säger Lars Isacsson (S).

Läs mer: Kommunen jobbar snabbt för storinvestering i Horndal

På måndagseftermiddagen gav kommunstyrelsen klartecken för att sälja marken.

Fastigheten Horndalsbyn 12:1 föreslås säljas för 32,7 miljoner kronor. Avesta kommun har tidigare betalat cirka 17 miljoner kronor för området.

– Försäljningspriset har beräknats enligt kommunens prislista. I Horndal kan skogsmark säljas för 30 kronor kvadratmetern, säger Anders Friberg.

Området är på 109 hektar vilket motsvarar ungefär 150 fotbollsplaner.

– Om affären går i lås blir det en mycket bra affär för Avesta och Horndal, säger Lars Isacsson.

Läs mer: Uppgifter: Google – bygger gigantisk serverhall i Horndal

Nästa steg i processen blir att kommunfullmäktige ska godkänna försäljningen. Därefter ska kommunledningen fortsätta förhandlingen med företaget för en eventuell affär.

– Det känns som att vi är en bra bit på väg, men vi är inte framme än. Vi gör vårt yttersta för att det ska bli av, säger Lars Isacsson.

Läs mer: Storinvestering planeras i Horndal: "Först var det rena chocken"

– Det är en lång process och vi har lärt oss att inte ta ut något i förskott. Vi är angelägna att bevara vårt varumärke i sådana här situationer, säger Anders Friberg.