Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill att förskola ska bli granne med rättspsyk

Det har varit stora problem med miljön på förskolan Äventyret i Säter. Nu rapporterar Aftonbladet att kommunen vill att de 80 barnen på förskolan ska flytta till en tom avdelning i anslutning till rättpsyk i Säter.

Vi har tidigare rapporterat om hur personal och barn på nybyggda förskolan Äventyret har blivit sjuka av kemikaliska ämnen i luften. Den matta som skapar de kemiska ämnena ska åtgärdas, och under tiden flyttas verksamheten.

Enligt Aftonbladet ska processen med att hitta nya lokaler som passar nu vara klar, och kommunens val föll på en ledig lokal i Skönvik, som ligger i anslutning till Säters rättspsykiatriska klinik.

Läs också: Inte försumligt agerat av kommunen tycker skyddsombudet – om mattan på Äventyret

Förvaltningschefen på kommunen, Ulf Månsson, säger till Aftonbladet att det inte är helt klart att flytten blir av, men att man ligger långt fram i processen.

Planen är att flytten ska ske i slutet av april. Föräldrarna ska ha informerats om situationen, och reagerat med blandade reaktioner.

– Vårt barn kommer inte sätta sin fot där. Vi måste försöka jobba för att de ska ta ett annat beslut, säger en förälder till Aftonbladet.

– Det finns en gammal oro i Säter som man får ha full respekt för. Det har jag full förståelse för. Det har skett en incident på väldigt många år och det var nere på stan. I anslutning till rättspsyk finns badhusverksamhet, boende med barn och en gymnasieskola och det har inte varit några incidenter, säger Ulf Månsson till Aftonbladet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android