Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen väntar på avtal från Trafikverket

Som tidningen tidigare berättat planeras en rondell på riksväg 68, i höjd med bortre delen av Källhagens industriområde.

Avesta kommun vill komma igång med rondellbygget så fort som möjligt, och kommunen och Trafikverket är överens om den så kallade åtgärdsvalsstudie som upprättats.

Men Trafikverket vill ha ett finansieringsavtal med kommunen, trots att verket inte vill bidra ekonomiskt till bygget.

– Vi kan inte börja bygga förrän vi fått det papperet, och jag trodde vi var överens, säger näringslivssekreterare Lars Enoksson, som väntat på avtalet ett par månader.

Trafikverket ska planera och bygga rondellen, men vill alltså inte vara med och betala. Avesta kommun har möjlighet att söka andra pengar till bygget, exempelvis från region Dalarna.

En utfart från industriområdet till riksvägen är ett önskemål från företagen på området, och samtidigt är det viktigt att det i planeringen för rondellbygget ingår en infart till det industriområde som planeras på södra sidan om riksvägen.