Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommentatorn om sextrakasserierna: "Bedöms efter utseende och inte prestation"

C-mores kommentator Lena Sundqvist skriver på Twitter om skillnaderna mellan det näthat hon får, jämfört med sina manliga kollegor.
– Jag tänker mig att sexuella trakasserier är en del av skillnaden.

Lena Sundqvist jobbar som hockeykommentator på C-more. På onsdagen valde hon att dela med sig av sina erfarenheter av de sexistiska meddelanden som skickas till de kvinnor som befinner sig i idrottens värld.

– Näthat är såklart aldrig okej i någon form oavsett vem det riktas mot. Men jag får ibland frågan om vad jag tror är skillnaden mellan det näthat jag får, jämfört med mina (manliga) kollegor, skriver Lena Sundqvist på sitt Twitterkonto och fortsätter:

–Jag tänker mig att sexuella trakasserier är en del av skillnaden. Att bedömas enbart efter utseende och inte prestation är en annan.

Tidigare i veckan berättade Sporten om handbollsspelaren Linnéa Claeson som valt att starta ett Instagramkonto för att visa upp hur hon, och andra kvinnliga idrottare, ständigt sextrakasseras.

Sporten har tidigare berättat om hur mountainbikestjärnan Jenny Rissveds valde att stänga ner sin blogg efter att ha fått flera sexistiska kommentarer.

För Plus-kunder: Fors: Jag känner igen orden – men jag accepterar dem inte

Här är några av de meddelanden som Lena Sundqvist har fått skickade till sig: