Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Ammar Ahmed tillbaka i Dalkurd

Dalkurd fortsätter sitt lagbygge.
Näst på tur att ansluta är en gammal bekant.
Ammar Ahmed är tillbaka i klubben efter fyra säsonger.
– Målet kommer självklart vara att överträffa förra årets resultat och avancera till allsvenskan, säger Ahmed till dalkurd.se.

Efter två säsonger i Dalkurd lämnade Ammar Ahmed klubben för Östersund 2012.

Två säsonger senare gick resan vidare till Åtvidaberg och Allsvenskan.

Den gångna säsongen har 28-åringen varit en av Superettans mest tongivande centrala mittfältare, då han bland annat stod för tio mål.

Ahmed deklarerade tidigt att han skulle lämna Åtvidaberg när hans kontrakt gick ut efter säsongen, och när Sporten pratade med honom i början av november berättade han att Dalkurd var en tänkbar nygammal destination.

Sportchefen Adil Kizil bekräftade redan då intresset och nu, ett par månader senare, står det klart – Ammar Ahmed återvänder till Dalkurd inför kommande säsong.

– Det känns bra att vara tillbaka i Dalkurd. Sättet klubben spelar sin fotboll på tilltalar mig och jag ser fram emot att starta igång säsongen, säger Ahmed till dalkurd.se.

Tränaren, Poya Asbaghi:

– Efter sin förra sejour i klubben så lämnade Ammar, på alla sätt och vis, ett starkt avtryck efter sig i Dalkurd. Med sin begåvade teknik, spelförståelse och förmåga att pressa livet ur sina motståndare så är det en spelare som på många sätt förkroppsligar sättet Dalkurd vill agera på fotbollsplan. Därför är vi väldigt glada över att han återkommer till klubben, säger Asbaghi till dalkurd.se.

LÄS ÄVEN:

Sportchefen om värvningen – så vann Dalkurd kampen om Bangura

Persson lämnar Dalkurd för spel i division 4 med Svärdsjö

Fotbollstorsdag – Sporten sände direkt från Dalkurds och Kvarnsvedens träningar