Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjellin fortsätter basa för Motormännen Dalarna – "Vi sträver för bilisternas bästa"

Lennart Kjellin fortsätter att svinga ordförandeklubban inom Motormännen Dalarna. Det står klart efter att Motormännen haft årsmöte där ett 30-tal medlemmar hade mött upp vid Samuelsdals pensionat.

Lennart Kjellin har suttit som ordförande sedan 2005 och det handlar om en riktig eldsjäl som brinner för trafik och frågor kring bilism.

– Motormännens uppgift är att hela tiden sträva för bilisternas bästa, och då omfattar det inte minst att jobba med opinion och påverkan i trafikfrågor, säger Lennart Kjellin.

Han säger att en säkrare trafik i mångt och mycket handlar om tre saker, hastighet, avstånd i trafiken och nykterhet.

– Ja, kortfattat är det så. Sedan försöker vi bland annat genom samtal med region-Dalarna betona vikten av att vissa av länets vägavsnitt måste ses över, säger Lennart Kjellin.

I Dalarna använder Motormännen den så kallade vägombudsbilen under fyra månader.

– De senaste fem-sex åren har vi årligen kör upp mot 1400 mil under fyramånadersperioderna. Viktigt att hålla koll på vägarnas skick i länet.

Motormännen Dalarna har runt 3 000 medlemmar där merparten är från regionen Falun-Borlänge.

Lennart Kjellin fick alltså förnyat förtroende som ordförande. Bo Larsson och Bert Linder valdes in som ledamöter för 2017/18. Kvar i styrelsen är Mats Edlund och Erik Eisen.

Efter årsmötesstämman berättade Carl Zeidlitz, från Motormännens huvudkontor i Stockholm, bland annat om det nya Fordonsskattesystemet Bonus-Malus.