Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD Dalarna kräver extramöte om Region Dalarna för att bryta dödläget

 
Krisen på Region Dalarna
Visa alla artiklar

Kristdemokraterna i Dalarna kräver nu handling av politiska ledningen i Region Dalarna.
– Direktionen måste omedelbart se till att det kommer fram ett nytt ordförandenamn och se till att utreda om några oegentligheter skett i övrigt, säger länsordförande Torsten Larsson.

Kristdemokraterna menar att uppgifterna om att regionchefen agerat felaktigt måste klargöras skyndsamt.

– Det som gör hanteringen så märklig är att diskussionen förts av politisk partier och i media, medan arbetsgivaren Region Dalarna och dess direktion inte tycks agera, säger Torsten Larsson.

KD vill att presidiet i direktionen kallar till ett extrainsatt möte. Att avvakta till ordinarie möte den 25 januari är fel, menar KD.

– Det framförs uppfattningar om att det saknas förtroende för regionchefen och att hon inte bör fortsätta som regionchef. Direktionen måste snarast få igång och ta fram en utredning av detta. Utan en sådan kan nuvarande dödläge inte lösas. För att avsätta måste arbetsrättsliga regler följas. Utan en utredning av vad som skett kan man inte avsätta någon, säger Torsten Larsson.

KD menar att situationen med en handlingsförlamad ledning är förödande.

– Region Dalarna och dess direktion är arbetsgivare. Därför måste dess presidium agera för att kalla till ett möte och ta beslut om utredning, samt att ta fram namn på ny ordförande, säger Torsten Larsson.

I Region Dalarnas presidium sitter - förutom avgående ordförande Leif Nilsson (S) - vice ordförande Sofia Jarl (C) och landstingsråd Gunnar Barke (S).