Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karavanprotest mot godtyckliga besiktningar

Under lördagseftermiddagen demonstrerade veteranbilsentusiaster mot de godtyckliga besiktningar som de hävdar sig ha blivit utsatta för av polisen. Protestkaravanen utgick från City Gross klockan 15:00 och tog sig sedan, via ett varv i Pilborondellen, till Borlänge och tillbaka.

Bakgrunden till protestkaravanen är, enligt arrangören Bosse Hårdén, den senaste tidens stora missnöje med polisen bland veteranbilsentusiaster. De menar att polisen har utfört flygande besiktningar i samband med cruisingar, och att de sedan har bötfällt bilar utan underlag.

– Jag startade gruppen av en enda anledning, att jag fick en massa information om att man hade blivit attackerad med flygande besiktningar på bilar som var besiktigade och godkända under Classic Car Week och Älvdalens musik- och motorfestival, berättar Bosse.

Bosse menar att många av de fel som polisen har bötfällt förare för inte går att upptäcka utan mätinstrument, och att polisen inte har någon rätt att godtyckligt bötfälla förarna på plats.

– Vi ska protestera mot trafikpolisernas beteende, och det gör man även i 52 andra städer i hela Sverige. Det här är en av de största grejerna som har hänt motorkulturen på en och samma dag.

Bosse Hårdén har även startat Facebookgruppen "Cruisingen stannar" – en protestgrupp som har ökat explosionsartat under de senaste veckorna och som nu har hela 23 000 medlemmar. Det var i den gruppen som idén om en protestkaravan kom till.

– Vi åker mellan Falun, Borlänge och tillbaka. Vi har sökt tillstånd och gjort det här riktigt. Vi vill visa att vi kan vara duktiga, säger han.