Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos vid SD-möte med Åkesson – poliser från flera län kallas in

Minst femtio demonstranter samlades under onsdagskvällen utanför Rekarnegymnasiet i Eskilstuna för att ta sig in i en lokal där Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talat.

Det rapporterar ekuriren.se .

Sverigedemokraternas möte är enligt uppgift över, men det är fortfarande stökigt på platsen.

Det började med att Sverigedemokraterna skulle hålla möte där partiledaren Jimmie Åkesson skulle tala inför sympatisörer och intresserade.

Mötet stördes av mellan 40 och 50 personer som enligt uppgift från Aftonbladet och Eskilstuna-Kuriren även använde pyroteknik.

Polisen hade organiserat avspärrningar runt platsen, men enligt polisregionens presstalesperson Fredrik Kilman respekterade inte motdemonstranterna avspärrningarna.

Polisen i region Öst begärde förstärkning inte bara från den egna regionen som omfattar Sörmlands, Jönköpings och Östergötlands län, utan även från näraliggande Västerås.

– Vi har skickat resurser dit, säger Thomas Gustafsson, befäl vid Västmanlandspolisens kommunikationscentral.

De resurserna förstärks också av polis från Linköping och Norrköping. Den samlade polisstyrkan har under kvällen avvisat omkring 50 personer från området.

Ingen har, enligt preliminära uppgifter, skadats.