Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas VM-plan är klar – SM kan komma i kläm: "Under SM finns det möjlighet att träna"

Charlotte Kallas säsong har varit en berg- och dalbana.
Men det stora målet – VM i Lahtis – kvarstår.
Och nu är planen klar för att vara som allra bäst när det gäller som allra mest.
– Måste göra något man tror inför VM, säger hennes personlige tränare Magnus Ingesson till Sportbladet.

Annons

Resultaten varierade under Tour de Ski, och Charlotte Kalla övervägde stundtals att bryta touren.

Hon fullföljde, och slutade på en totalt elfte plats.

Men kroppen har tagit stryk. För hård träning pekas ut som faktorn bakom de varierande resultaten. För att vara som bäst vid vinterns stora mål – VM i finska Lahtis – kommer Kalla nu att dra ner på träningen.

– Hon åkte bra i Toblach och i Val di Fiemme. Men det var ändå inte wow-form. Jag tyckte mig se att hon åkte med en bra grundkapacitet, men det var ingen blixtrande åkning. När det blev körning fick hon ge sig lite, säger Magnus Ingesson, Kallas personlige tränare, till Sportbladet och fortsätter:

– Hon kommer inte att gå på för hårt denna veckan utan ta en extra vilodag. Och så drar vi ner lite på mängden, antalet timmar, inför världscupen i Ulricehamn och Falun. Det blir lugna pass, något fartpass men inte stenhårt och så några styrkepass, säger Ingesson.

Men för att vara som bäst vid VM krävs också en tyngre träningsperiod. Något som kan komma under SM-veckan. Därför är det möjligt att Kalla kommer att dra ner på antalet SM-starter till två stycken, uppger Sportbladet.

– Under SM finns det möjlighet att träna. Det går att köra efter tävlingarna och mellan dem. Där kan man träna lite. Måste göra något man tror inför VM, säger Ingesson.