Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla tog Sveriges första VM-medalj – knep bronset efter duell med norskan

Marit Björgen dominerade från början till slut, och drog med sig Krista Pärmäkoski till ett silver.
Därefter var det kamp mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng om bronspengen – och det var svenskan som drog det längsta strået.

TV: Vi sände live efter Charlotte Kallas VM-medalj, se reprisen i spelaren nedan.

I den långa stigningen ut från stadion på det sista varvet gjorde Kalla det hon gör allra bäst. Hon satt i en extra växel när konkurrenterna inte kunde svara.

– Jag gillar verkligen den taktik hon använder för att utföra det här rycket. Det är viktiga meter att få det där. Snyggt jobbat Charlotte Kalla, säger expertkommentatorn Anders Blomquist i SVT:s direktsändning.

Kalla och Weng hade följts åt genom större delen av de 15 kilometerna i Lahtis. Men på det sista varvet var det svenskan som var starkast – och hon var det i överlägsen stil.

Bärgade VM:s första blågula medalj, och knep bronset.

Framför Kalla var det duell in i det sista mellan finskan Krista Pärmäkoski och norskan Marit Björgen. Och det blev norskan som knep den ädlaste av medaljer.

Resultat Skiathlon 15 kilometer:

1) Marit Björgen 37,57,5

2) Krista Pärmäkoski +4,8

3) Charlotte Kalla +32,0

18) Anna Haag +2,18,0

22) Ebba Andersson +2,42,4

26) Stina Nilsson +3,00,2