Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla om Johaug-domen: "En fruktansvärd situation hon har hamnat i"

Charlotte Kalla gav på lördagen sin syn på domen som slår fast att Therese Johaug stängs av i 13 månader.
– Jag har fullt förtroende för att domarna har gjort en rättvis bedömning, säger Kalla till Sportbladet.

Sportbladet, som är på plats på det svenska landslagets höghöjdsläger i italienska Seiser Alm, frågade Charlotte Kalla om hennes känslor efter fredagens Johaug-dom.

– Det känns bra för alla parter att få en dom att förhålla sig till så att vi kan lägga det här bakom oss och istället lägga fokus på det jag vill ha fokus på, med bara några veckor kvar till VM-start, säger Charlotte Kalla.

Hon säger att det har varit jobbigt att se hur Therese Johaug har mått under de senaste månderna.

– Det har ju varit hemskt att se hur en människa och god vän har mått under den här tiden. Det är en fruktansvärd situation hon har hamnat i.

Charlotte Kalla vill inte uttala sig om vad hon tycker om den dom som säger att Therese Johaug blir avstängd i 13 månader.

– Jag har fullt förtroende för att domarna har gjort en rättvis bedömning, för det är ju ett regelverk som vi i idrotten välkomnar. Det är ju något som verkligen behövs för att ha en ren idrott, säger Kalla som inte har haft någon kontakt med Johaug efter domen.

– Nu lägger jag allt fokus på att förbereda mig inför OS. Det är det bästa jag kan göra i nuläget.

Läs mer: Beskedet: Johaug får minskat straff – kan vara med i OS

För Plus-kunder: Svanebo om Johaugs avstängningsdom: "Vi får nog aldrig veta sanningen"