Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla och Piteå överlägsna i SM-stafetten – gav nytt formbesked inför VM: "Visar klass"

 
Vinterveckan 2017
Visa alla artiklar

Charlotte Kalla är i storform.
På sina fem kilometer klassiskt i stafetten så tjänade hon en halvminut på övriga toppåkare.
– Det visar vilken klass det är på Kalla, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

TV: Kallas egna ord om stafetten och laddningen inför VM.

Piteå med i tur och ordning Jennie Öberg, Sofia Henriksson och Charlotte Kalla var favoriter när damerna skulle köra klassiska skidstafetten under SM-veckan. Och det favoritskapet höll de.

Frågan var vilka som skulle kunna fylla resten av pallen. Inför sista sträckan hade Charlotte Kalla och Piteå en hel minut tillgodo på de andra.

– Hon är i en klass för sig tillsammans med Stina Nilsson som hade ett dåligt utgångsläge, säger Jacob Hård, SVT:s kommentator.

– Hon gör stabila, fina lopp inför VM, säger experten Anders Blomquist.

Kalla berömde sina lagkamrater efteråt.

– Det var inget att spara på. För mig var det mest bara ut och göra mitt eget lopp. Det var jättekul att följa Jennie och Sofias framfart, säger hon till SVT.

Efter andrasträckan var det helt jämnt mellan Umeås båda lag och Åsarna 1 där bakom. Men Umeå 2 föll snart bort och då var det en silverkamp mellan Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling.

En dramatisk silverkamp som till slut Sundling knep efter att Ingemarsdotter gled ur spåret inför sista spurtsträckan.