Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Just nu: Person skadad med stickvapen på asylboende – en man gripen

En man har skadats med ett stickvapen på ett asylboende i Rämshyttan. En man i 45-årsåldern har gripits misstänkt för dådet och är förd till polisen i Borlänge:
– Han ska förhöras så snart det är möjligt, säger Jens Auf Der Heide, polisens regionvakthavande befäl för region Bergslagen.

Det var klockan 15.56 som polisen larmades till asylboendet i Rämshyttan, på gränsen mellan kommunerna Borlänge och Ludvika, där en person blivit skadad med ett stickvapen.

– Det kom in ett samtal till SOS Alarm om att någon ska ha blivit knivskuren på ett asylboende och ska blöda kraftigt, berättar Jens Auf Der Heide, polisens regionvakthavande befäl för region Bergslagen.

Polisen skickade alla tillgängliga resurser i området till platsen. Den misstänkte pekades ut av vittnen och kunde snabbt gripas och fördes till polisen i Borlänge.

– Förhör kommer hållas med honom så snart som möjligt, säger Jens Auf Der Heide.

Den skadade personen fördes i sin tur omedelbart med ambulans till Falu lasarett.

– Vi kan inte uttala sig om målsägandens tillstånd men om det är möjligt ska vi hålla förhör också med denne så snart som möjligt.

Direkt vid polispens ankomst till asylboendet vid 16-tiden inledde polisen dessutom förhör med vittnen.

Den gripne mannen är i 45-årsåldern. Efter förhör beslutade åklagare att han skulle anhållas, misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android