Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julgröt hos roddare i Söderbärke

Söderbärke Kyrkbåtsförening avslutade året med julgröt och skinksmörgås. Speciellt inbjudna var Susanne Zetterström Janérs och Tony Grönberg. De berättade i ord och bild om sommarens roddtävling i finska Sulkava.
Med var även Hannu Mietinen från Hallstahammar  som expert, han har deltagit under 41 år i denna, världens största roddtävling med kyrkbåtar.

Susanne såg stora chanser att med en motiverad besättning kunna klättra i resultatlistan. Därför har hon till sommaren valt att deltaga med ett lag med enbart kvinnor. Under sommaren 2018 deltog 111 helt lika kyrkbåtar, men rekordåret 2013 var det 229 båtar som deltog i denna tävling.

Träningen har startat med flera kvinnliga medlemmar från kyrkbåtsföreningen i Söderbärke.

Efter föredraget överlämnade, föreningens kassör Kerstin Ernebrink, ett sponsorbidrag till Susanne och tjejerna att användas till resa och övernattning.

Medlemsmötet fortsatte med en stämningsfull juldikt, Milred Eggen läste högtidligt Tomten av Viktor Rydberg och varma applåder gavs till Milred. Mötet avslutades med kaffe, dopp och ett stort tack till Karin Johansson som kokat den goda gröten och bakat rulltårtan. Sist önskade föreningens ordförande alla en riktigt god jul.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel