Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilerande revy i Horndal lockar långväga publik

Horndalsrevyn repeterar för fullt inför premiären på nyårsafton. Samtidigt går biljettförsäljningen väldigt bra.
– Trump passar väldigt bra in i ett av numren, avslöjar producenten Mats Marcus.

Det är 40 år sedan Horndalsrevyn hade nystart, något som kommer uppmärksammas i ett sångnummer under årets nyårsrevy.

– Det blir som en kavalkad från tidigare år. Vi har tittat på filmer från föregående års föreställningar, berättar regissören David Johansson.

Årets revy heter "På gränsen" och innehåller till stor del egenskrivet material. En skrivargrupp på åtta personer har jobbat på manuset under ett år.

Åskådarna kommer bjudas på sång, dans, monologer och klassiska revysketcher.

– Vi försöker få med händelser från både Sverige och världen. Sedan kryddar vi med lokala saker, men alla ska förstå. Vi har en långväga publik, de finns de som reser över 100 mil för att se oss, säger David Johansson.

I ensemblen är det elva personer till det kommer en femmanna orkester. Repetitionerna började första oktober och är två dagar i veckan, scenen börjar byggas första december.

Det ska också ordnas en extraläktare för 50 personer utöver de 200 som idag får plats i salongen. En stressig tid väntar.

Kerstin Bohlin är den som varit med längst, i över 30 år. Hon tycker årets revy är jätterolig.

– Vi skrattar så vi gråter när vi repar, det är ett gott tecken, berättar hon.

Producenten Mats Marcus tycker att politiker nu för tiden är lite tråkigare, både regionalt och nationellt. Mer återhållsamma, inte lika frispråkiga som förr.

Men inget är hugget i sten, manuset lever och kan bli ändrat in i det sista.

– Samtidigt vill vi att föreställningen ska vara dynamisk, beröra människor på flera plan. Det får inte bara vara humor, ibland ska det sticka lite i hjärtat också, säger han.

Biljettförsäljningen går väldigt bra, många bussar och grupper har bokat tidigt. Man har också varit och marknadsfört sig i Falun berättar Bengt Holmertz som är biljettansvarig.

– Pensionärsföreningarna har varit på hugget, fredagsföreställningarna är snart fullbokade.

Många är engagerade för att få det hela att funka, runt 100 personer. Föreningen Horndals brukspark har hand om paus-fikat och PRO i Horndal har hand om garderoben under föreställningsdagarna.

Senaste uppsättningen sågs av 3 600 personer.