Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilerande P4 Dalarna firade sina 40 år med nyfikna lyssnarfrågor

För precis 40 år sedan idag - den 14 februari 1977 - nåddes lyssnarna av P4 Dalarnas allra första radiosändning.
– Vi har firat med tårta här i radiohuset i Falun och telefonväkteri med lyssnarna, säger kanalchefen Päivi Hjerp.

Annons

Födelsedagskalaset har pågått under hela dagen och förutom P4 Dalarnas 30-talet anställda har också ett antal hedersgäster i form av bland annat kanalens egna radioveteraner varit med och ätit tårta, och pratat radiohistoria:

– Visst är mycket annorlunda mellan nu och då när det gäller exempelvis den tekniska biten. Men lika viktigt har alltid varit att vi vill vara så nära våra lyssnare som möjligt, säger kanalchefen Päivi Hjerp, som själv började jobba på P4 Dalarna 1988.

Och vid 15.30-tiden på Alla hjärtans dags eftermiddag årsmodell 2017 fick också lyssnarna själva chansen att i ett direktsänt telefonväkteri ringa in och ställa frågor om kanalen.

- En stor skillnad för våra lyssnare idag är förstås sändningstiden, som är tio timmar om dagen på vardagar. 1977 sände vi inte mer än drygt 13 timmar i veckan, säger Päivi Hjerp.