Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonna Sundling skickas hem från VM-lägret

Längdskidåkaren Jonna Sundling tvingas avbryta landslagets höghöjdsläger i Italien.
– Det är en luftrörsinfektion och då det även var feber inblandat så då blir det en liten högre dimension på återhämtningen, säger landslagsläkaren Per Andersson till Expressen.

I går berättade sporten om att Jonna Sundling isolerats från övriga landslaget och satts i karantän på grund av sjukdom. Nu tvingas hon avbryta träningslägret i Seiser Alm i Italien och åka hem till Sverige då hon har feber och en luftrörsinfektion.

– Jonna har tagit beslut om att hon får åka hem i morgon. Hon har haft feber och då är det bättre att hon får återhämta sig hemma än att ligga här uppe, säger landslagsläkaren Per Andersson till Expressen.

Johan Olsson och Oskar Svensson har också drabbats av luftrörsinfektion, men de har valt att stanna kvar i Italien.

– Jag pratade precis med Oskar och det har blivit bättre och vi ser framför oss att han ska kunna komma tillbaka till träning om några dagar, säger Andersson och berättar att det i morgon kommer tas ett beslut om Johan Olsson även han kommer återuppta träningen. Johan Olsson sägs vara på bättringsvägen.