Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Persson efter Brages brakvinst: "Resultatet säger ingenting"

IK Brage besegrade gästerna utan problem. Tränare Johan Persson valde därför att inte lägga så stor vikt vid själva resultatet. Istället fokuserade han på de unga brageprodukterna som samtliga stod för stabila insatser mot Håbo.

Det blev en 3–0-vinst mot Håbo i Brages första hemmamatch, men tränare Johan Persson är ändå försiktigt glad över själva resultatet – man var helt enkelt för bra.

– Det här resultatet säger egentligen ingenting. Håbo kommer inte alls upp i vår i nivå idag och vi är bättre på alla positioner. Därför så säger resultet inte så mycket som sagt, förklarar tränaren.

Brage har haft en tung träningsperiod och har inte anpassat intensiteten på grund av matchen mot Håbo. Trots detta gick det sannerligen enkelt för hemmalaget som körde över gästerna – där två unga spelare fick kliva fram och stå för lördagens målskörd.

1–0 gjordes nämligen av 17–årige Memo Elalmis som fick möjlighet på ett friläge och nätade.

– Deras målvakt slår ett felpass och Memo blir helt fri. Sen sätter Anton (Lundin) två. Det är alltid roligt att få upp egna spelare som visar att det vill vara med.

Johan Persson passade även på att ge lite kredd till debutanten Erik Larsson.

– Det var hans debut i A-laget idag och det förtjänar ett omnämnande tycker jag. Han gör en jättebra insats och har varit bra sedan han kom upp och fick kontrakt med oss.

Sett till det offensiva spelet fanns dock lite mer att önska enligt tränaren, som tror att även det kommer komma med tiden.

– De första två träningsmatcherna är det viktigt att alla får spel tid och visa upp sig. Vi har inte jobbat så mycket med offensiven, vilket man inte brukar göra de första 1,5-2 månaderna. Vi har börjat med att sätta ett stabilt försvarsspel.

– Nu ska kropparna bli fräscha först och sen kan vi bena ut de offensiva detaljera, avslutar Johan Persson.

Matchfakta

Brage IK – Håbo FF

3–0 (1–0, Memocan Elalmis, 2–0, Anton Ludin, 3–0, Anton Lundin)

Bragetruppen

Ludvig Larsson, Alexander Zetterström, Viktor Bergh, Gustav Sundström, Carlos Garcia, Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson, Simon Stenberg, Johan Eklund, Anton Lundin, Pontus Hindrikes, Rasmus Lindgren, Linus Zetterström, Jesper Åman, Erik Larsson, Memo Elalmis, Stefan Lindmark och Peter Rosendal.