Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny Rissveds prisades av kungen

Vad är väl en medaljceremoni på slottet?
Jenny Rissveds vet.
På tisdagen var hon nämligen en av 41 personer att motta en medalj av kungen.

På tisdagen valde Kungen att prisa Jenny Rissveds på grund av hennes framgång under sommarens OS där hon tog cyklade hem guldet i mountainbike.

– Ni har alla gjort stora insatser på era respektive områden och ni kommer från olika delar av vårt avlånga rike, sa kungen till de 41 medaljörerna som hade samlats på slottet för att ta emot sin utmärkelse, enligt Expressen.

– Jag och drottningen finns där inne och pratar gärna med er och era anhöriga, sa kungen innan han välkomnade medaljörerna och deras anhöriga in till ett anslutande rum för en privat audiens.

De två idrottarna som fick äran att ta emot H.M. Konungens medalj, 8:e storleken i högblått band, var Jenny Rissveds och simmaren Sarah Sjöström.

– Jag är jättestolt att få denna fina medalj från vår kung. En härlig känsla att få komma till Slottet och ta emot medaljen tillsammans med andra framgångsrika människor. Jag har vunnit OS- och VM-guld samt Jerringpriset. Kungens medalj läggs nu till denna exklusiva samling, säger Sarah Sjöström till Expressen.

Medaljen H.M. Konungens medalj tilldelas till svenska eller utländska medborgare för särskilda förtjänster. Medaljen kan även tilldelas till befattningshavare vid Kungliga Hovstaterna för lång och trogen tjänst.