Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny Rissveds om tuffa tiden efter OS – har förlorat sig själv: "Tappat fotfästet"

För Jenny Rissveds förändrades allting den 20 augusti 2016.
På en enda tävling gick hon från doldis till kändis, någonting som har tagit väldigt hårt på 22-åringen.
– Jag har liksom tappat fotfästet och tappat bort mig själv, berättar hon i Morgonpasset i P3.

Det är få som har missat att mountainbikecyklisten Jenny Rissveds vann OS-guld i Rio de Janeiro i somras. Idrotts-Sverige tog emot det unga stjärnskottet med öppna armar och hon har vunnit flera hederspriser sedan OS-guldet. Bland annat fick hon motta H.M. Konungens medalj på slottet i början av februari.

Men när Jenny Rissveds gästade programmet Morgonpasset i P3 på måndagen, valde hon att ta upp någonting hon länge velat prata om – uppmärksamhetens baksida.

– Det har gått ut väldigt mycket över cyklingen faktiskt. Jag ska vara ärlig för man behöver prata om det här. Jag har liksom tappat fotfästet och tappat bort mig själv. Jag har mått väldigt dåligt psykiskt i perioder, säger Jenny Rissveds i programmet.

22-åringen har svårt att sätta fingret på vad det är exakt som får henne att må så dåligt i perioder. Det enda hon vet är att hon vill lyfta ämnet.

– Man pratar inte om det. För har man vunnit OS så är ju allting så härligt.

– Men ingen vill ha en del av Jenny, alla vill ha en del av mitt resultat och jag tror att det är det som är det jobbiga. För mig är jag inte min medalj. Jag är Jenny och jag inte bara cyklist och idrottare på högsta nivå. Jag är människa också.

Läs mer: Rissveds stängde ner sin blogg – efter sexistiska kommentarerna: "Obehagligt"