Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jack Werner föreläser om källkritik och digitala vandringssägner

Journalisten och författaren Jack Werner kommer till Säters bibliotek den 29 augusti för att föreläsa om varför han älskar källkritik, och vad vandringssägner på sociala medier kan berätta.

Annons

För ett par år sedan startade Jack Werner Viralgranskaren på tidningen Metro. Syftet var att granska sanningshalten i olika påståenden och nyheter som cirkulerade på sociala medier. Viralgranskaren belönades med Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare år 2014.

Jack Werner driver även Sveriges Radio-podden Creepypodden som handlar om vår tids spökhistorier och vandringssägner på nätet. I våras utkom han med boken ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”, som handlar om vad internet gör med vår verklighetsuppfattning.

- Att föreläsa om källkritik på sociala medier, skriva om felaktigheter på internet och hur vi kan motarbeta eller bemöta dem är något många säkert är intresserade av, särskilt med tanke på att det är valår i år, säger Jonna Steinrud, bibliotekarie i Säter, i ett pressmeddelande.

Föreläsningen med Jack Werner börjar klockan 18 den 29 augusti.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips