Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Israels premiäminister förhörd av polis i sitt hem

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu förhördes i sitt hem under måndagen under tre timmar av polisen.

Annons

Förhören gjordes av tjänstemän och polis för korruptionsbekämpning. Netanyahu är misstänkt för att tagit mot presenter från affärsmän. Efter förhören uppgav polisen att man i nuläget inte hade några ytterligare detaljer att lämna, skriver AFP.

Netanyahu, 67 år, är inne på sin fjärde period som premiärminister. Själv förnekar han brott. Utredningen ska ha lett till en häftig debatt i Israel. Premiärministerns allierade anklagar oppositionen och en del i media för orättvisa påtryckningar.

Rapporter i israelisk media gör gällande att det bland annat finns en intressekonflikt när det gäller familjens advokat. Han ska ha fungerat som agent för ett tyskt bolag.

Det tyska bolaget tillverkar u-båtar som Israel köpt. Det tyska bolaget ägde tidigare Kockums som tillverkade ubåtar i Sverige. 2014 köpte Saab varvet.

Netanyahus företrädare som premiärminister, Ehud Olmert, tvingades avgå efter anklagelser om korruption. Olmert avtjänar nu ett 27 månader långt fängelsestraff för korruption.