Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter sex raka förluster – Avesta BK tillbaka på vinnarspåret

Avesta BK studsade tillbaka på vinnarspåret efter sex raka förlustmatcher – och det med besked. 5–0 slutade tillställningen i Avestahallen under tisdagskvällen.

Annons

MISSA INTE: Hockeytvåan live – vi sänder åtta matcher fram till juluppehållet

Efter sex raka förluster i Hockeytvåan har Avesta BK cementerat sin plats i botten av tabellen. Men när HC Flyers kom på besök under tisdagskvällen lossnade allt för hemmalaget.

– Det var en stor vinst för oss. Vi har jobbat hårt, även om resultaten inte har gått vår väg. Det var verkligen skönt att ta vår andra seger, så jag hoppas att det nu rullar på, sade Luciano Somerville till Avesta BK:s hemsida efter matchen som slutade 5–0 till hemmalaget.

Avesta BK vann efter sex raka förluster.

1–0 kom redan i den sjätte minuten genom Luciano Somerville, som därmed också noterades för sitt första mål för säsongen i Avesta-dräkten. Avesta vann skotten med 12–6 i den första perioden, men gick ändå till vila med endast 1–0 på kontot.

– Nik (Truden) spelade fram mig efter sargen, la fram den till mig, och jag tog mig förbi försvararen, och försökte gå in mot mål, och lyckligtvis gick pucken in, sade Somerville efter segern till lagets hemsida.

Första periodens resultat upprepade sig även i mittenakten. 2–0 gjordes av Jordan Caballero-Lindberg.

Det var först i tredje perioden som den riktiga islossningen kom. Tre minuter in i perioden gjorde Mitchel Machlitt 3–0, därefter fyllde Caballero-Lindberg på med sitt andra för kvällen och Lucas Högosta fastställde slutresultatet till 5–0 med drygt fyra minuter kvar av matchen.

– Vi går in och jobbar i situationerna. Det är vår bästa period i år, och alla 20 spelare är påkopplade. Vi fick jobba i slutet av perioden, då vi hade tre boxplay, och tappade lite av rytmen, sade Avestatränaren Jonas Norgren till lagets hemsida efter matchen.

Segern innebär att Avesta BK klättrar upp på samma poäng som nästjumbon IFK Hallsberg.

Avesta BK–HC Flyers 5–0(1–0, 1–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (5.15) Luciano Somerville

Andra perioden: 2–0 (25.36) Jordan Caballero-Lindberg

Tredje perioden: 3–0 (43.00) Mitchel Machlitt, 4–0 (49.52) Jordan Caballero-Lindberg, 5–0 (55.32) Lucas Högosta.

Mer läsning

Annons