Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iran fortsätter missiltester – kallar Trumps varning "grundlöst struntprat"

En hög rådgivare till Irans president gick under torsdagen på offensiven och kallad USA:s nyinstallerade president Donald Trumps uttalanden för "grundlöst struntprat".

Annons

Sedan Donald Trump tillträdde som USA:s 45:e president har relationerna mellan USA och Iran försämrats, rapporterar amerikanska CNN .

Som ett tecken på det utlovade Iran att kraftfullt fortsätta sitt missilprogram. I söndags avfyrade Iran en ballistisk missil i testsyfte och det fick president Trump att utfärda en skarp varning till Iran.

Nu har Ali Akbar Velayati, rådgivare till Irans högste andlige och politiske ledare Ayatolla Seyyed Ali Khameini, i sin tur kallat Trumps uttalade "extremism" och avfärdat hans ord.

Enligt iranska nyhetsbyrån Fars kallade Velayati Trumps uttalande för "grundlöst struntprat" och påpekade att även amerikaner kallade Trump "extremist".