Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Valhallakvintetten ger konsert i Falun på lördag

Annons

Valhallakvintetten är en blåskvintett som träffades på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2015. Sedan dess har de spelat ihop kontinuerligt och ger konserter över hela Sverige, nu i Falun.

De bjuder alltid på en varierad repertoar med mycket energi och musikalitet. Nu är de tillbaka i Falun och Stora Kopparbergs kyrka för tredje gången. De ger en konsert i Stora Kopparbergs kyrka lördag 14 september där de spelar musik av Giulio Briccialdi, György Ligeti, John Fernström, Júlio Medaglia och Francis Poulenc.

Hannes Heinemann, oboe, är uppvuxen i Falun och tog våren 2019 sin masterexamen, inriktning orkester, vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Daniel Handsworth, fagott, är uppvuxen i Adelaide, Australien där han studerade fagott för Mark Gaydon. Våren 2018 tog han sin kandidatexamen.

Laura Michelin, flöjt, är född i Norrköping och gör nu sitt sista år på masterutbildningen, orkesterinriktning.

Alma Heinemann, valthorn, är uppvuxen i Falun. Våren 2019 tog hon sin examen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Gustav Wetterbrandt, klarinett växte upp i Herrljunga. Nu studerar han sitt sista år på masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Gustav har mottagit 2:a pris i solisttävlingarna Polstjärnepriset och Öresundssolist.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips