Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Trollkarlen Gabriel bjöd på show i Solbacka

Det var fullsatt i Solbacka när Trollkarlen Gabriel gjorde sin trollerishow i söndags på familjedagen – trots regn och rusk.

Mellan 70 och 80 personer trotsade regnet och hade sökt sig till Solbacka. Det blev en mycket uppskattad föreställning och alla barn gick hem med en ballongfigur som Gabriel ”snodde ihop”. Både barn o vuxna bjöds på fika efter föreställningen.

Det är oftast på familjearrangemang som Gabriel uppträder men även med vuxentrolleri. Han är bokad över hela Sverige, kanske mest i Södra Norrland.

Gabriel började redan som 9-åring med trolleri och i dag är han 18 år. Han hoppas kunna jobba med sitt trolleri på heltid efter sommaren och är mycket engagerad. Han har bland annat uppträtt i Bingolotto, 2016 blev svensk juniormästare i barnlotteri 2016 och till vardags jobbar han också som sjukhustrollkarl på Gävle sjukhus där han uppträder några gånger i månaden.

När det kommer till välgörenhetsarrangemang har han samarbeten med Röda Korset, Cancerfonden och Min stora dag.

I Solbacka avtackades han med en ”Byracka”, en souvenir från By som vi ger till artister som besöker oss.

Berith Davidsson