Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: SPF Avesta beskådade konstverk på Nationalmuseum

SPF Seniorerna Avesta har gjort en dagsutflykt till Stockholm. Målet var det nyrestaurerade Nationalmuseum som varit stängt för ombyggnad under så många år.

Man startade i lätt dimma som övergick i sol vid dagens rast där dukades upp kaffe och smörgåsar. Några små priser delades också ut till de duktiga ”fågelskådare” som lyckats bäst med resans frågequiz. Chauffören Lena lotsade gruppen säkert runt Stockholm ända fram till museets ingång.

Därinne möttes man av två guider. De berättade inlevelsefullt om flera konstverk och konstnärer från olika århundraden. Man fick följa med på en tidsresa från 1500-talet till nutiden. Många kända konstverk fanns att beskåda bl a Midvinterblot av Carl Larsson, Karl den XII:s likfärd, Damen med slöjan, Rembrandts självporträtt och Midsommardans av Anders Zorn.

Flera kända verk var lite svåra att hitta då de hängde ”undangömt”. Museet hade fått många fler ljusinsläpp samt modern teknologi. Det gav en fin miljö både för konstverken och besökare och alla som arbetar på museet.

Efter guidningen gavs tid till egna strövtåg på museet och i omgivningarna.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips