Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Nostalgimuseum fick sin Lottakårssamling kompletterad genom norrländsk gåva

Annons

Lottakåren i Älvsbyn i Norrbotten har gjort ett besök vid Motor- och Nostalgimuseet i Grängesberg där man överlämnat lite gamla saker föreningen haft i sin ägo.

Det var två Lottor från Älvsbyn som åkte till Motor-Nostalgimuseet i Grängesberg. Detta då man hade tvingats att lägga ned Älvsby Lottakår 2018 och nu ville man dela ut kårens lösöre till lämpliga mottagare.

Militärmuseet i Boden hade fått det mesta, men man hade kvar ett flertal Lottakoppar samt några fat och muggar. Man hade dock läst om Grängesbergs Motor- och Nostalgimuseum och noterat att där fanns en avdelning med saker från just lottornas verksamhet.

Man överlämnade några lottakoppar samt ett sockerfat och en kronmugg ”Tre kronor”. Föreståndaren Nadja Eriksson var tacksam och glad över gåvorna och lottorna från Älvsbyn var nöjda med att porslinet nu skulle bevaras för kommande generationer. Dessa koppar tillverkas inte längre och finns heller inte att köpa någonstans.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips