Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Internationella Kvinnoföreningen i Borlänge firade 30 år

Annons

IKF i Borlänge firade 30-årsjubileum den 31 augusti. Det gjordes med en härlig fest i kvartersgården på Jakobsgårdarna.

Ett 40-tal deltagare mötte upp. Jubiléet gästades av Annika Nyström från IKF:s förbundsstyrelse. Hon framförde hälsningar och en gåva från riksförbundet. Yvonne Karlén, första kvinnliga kommunfullmäktigeordförande i Borlänge, gav en engagerande berättelse om kvinnors kamp genom tiderna – för rösträtt, för fred och frihet och för kvinnors rättigheter.

Mariann Nordlöf, aktiv kommunpolitiker, berättade om hur hon blev politiskt aktiv och gav bilder av hur det kunde vara att slåss för kvinnors plats och åsikter i den lokala politiken.

Både Yvonne och Mariann underströk hur viktigt det är för oss kvinnor att engagera oss i politiken och i föreningslivet.

– Vår förening är väldigt viktig för många kvinnor, säger Annakari Berglund, ordförande. Det finns ett starkt behov av en samlingsplats där vi kan lyfta frågor som berör och engagerar kvinnor från olika grupper.

– I höst har vi ambitionen att göra bra möten som samlar många - det finns så många bra idéer som vi fått från våra medlemmar. Vi ska göra studiebesök, bjuda in föreläsare, samarbeta med vår systerorganisation i Falun, träffas i nätverk och lära av varandra.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips