Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Höstupptakt för Hyresgästföreningen

Under förra veckan samlades ett 30-tal aktiva i Hyresgästföreningen Siljansbygden i kvarterslokalen på Hindriksheden i Mora.

Annons

Inbjudna var förtroendevalda från föreningens fem kommuner, Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik och Leksand och kvällens gäst var Johan Bodins från Räddningstjänsten i Mora.

Brandkåren Norra Dalarna är ett kommunförbund som ägs av kommunerna Leksand Mora, Orsa, Älvdalen och Vansbro. Deltagarna fick en mycket bra genomgång av brandkunskap, brandorsaker, hjälpmedel släckutrustning och utrymning.

En vanlig brandorsak är kvarglömda stearinljus. Alla bostäder ska vara utrustade ned brandvarnare och gärna brandsläckare och brandfilt.

Om trappuppgången är rökfylld vid utrymning ska de boende stanna kvar i sin lägenhet i väntan på hjälp från Räddningstjänsten. Lägenheten fungerar som brandcell.

Alla medlemmar kommer att inbjudas till en bussresa med besök på ett nytt bostadsområde i Älvdalen och vidare ett besök vid Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips