Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: FN-distriktet ordnade kurs- och inspirationsdag i Borlänge

FN-distriktet i Dalarna inbjöd medlemmar och FN-vänner till en kurs och inspirationsdag i Borlänge 14 september.

Jens Peterson från förbundet föreläste om bakgrunden till FN-konventionen om kärnvapenförbudet. Världens kärnvapenländer har idag möjlighet att förstöra gjorden flera gånger om då dagens atomvapen är så många fler och starkare än bomberna som släpptes över Hiroshima och Nagasaki. Minst 50 länder måste skriva på för att konventionen ska träda ikraft.

Den namninsamling som pågått avslutas 26 september. Namnen ska då överlämnas till utrikesminister Ann Linde med krav om att Sverige ska skriva på. Kampen fortsätter det var alla eniga om på mötet. Nästa kritiska ögonblick tycks bli våren 2020 när ickespridningsavtalet (NPT) ska ses över, det är viktigt att världens länder fortsätter arbeta i enlighet med detta.

Distriktsordförande Helge Sonntag formulerade vilka utmaningar och möjligheter som FN står inför. Karin Alexanderson ordförande i Falu FN-förening gav en personlig reflexion över hur man som aktiv medlem ska samla kraft och energi för att orka ta på sig dessa utmaningar.

Drygt 20 deltagare representerade flera FN föreningar i Dalarna.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips