Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Elever på Sundbornsskolan fick prova på kanotslalom

Annons

36 elever i årskurs 4-5 från Sundbornsskolan testade nyligen kanotslalom på skoltid.

Eleverna övade grundteknik i kanotslalomkajaker, genomförde en slalombana och många vågade med glädje välta i vattnet. Det blev en lyckad dag med glada barn och lärare.

Aktiviteten skedde på ån vid dansbanan mitt i Sundborn, i ett samarbete mellan skolan och Sundborns kanotklubb.

– Den nya kanotklubben jobbar för att starta slalomverksamheten för barn och ungdomar i Sundborn. Under sommaren erbjöd klubben prova-på-slalom och det blev succé. Vi vet att aktiviteten är efterfrågad. För en varaktig verksamhet arbetar vi bl a för att ha en klubblokal anpassad för paddling, säger Soizick Lidström. .

Klubblokalen börjar tar form i den gamla tvättstugan, som badhusföreningen renoverar. Kanotutrustning har dessutom köpts in och stödet från stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun som beviljades i våras, är ett viktigt steg i kanotverksamhetens frammarsch.

När den gamla tvättstugan är färdigrenoverad, är målet att Sundborns kanotklubb erbjuder kanotslalom och olika paddlingsformer på skoltid och på fritid från maj till oktober.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips