Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Artur Erikssons sånger i fokus hos Pingstkyrkan i Avesta

Den 5 september arrangerade RPG, Riksförbundet Pensionärsgemenskap, Avesta en eftermiddag med Artur Erikssonsånger.

Artur Eriksson (1918 – 2000) var en populär sångare och pianist, som drog fulla hus, medverkade i TV och hade tjänst som pastor i dåvarande Svenska Missionsförbundet.

Erik Ström framförde många av Artur Erikssons sånger på ett skickligt sätt till ett berömligt och följsamt pianoackompanjemang av Stig Andersson.

Som 10-åring spelade Artur orgel till psalmerna i skolans morgonsamlingar. Han lärde sig även att spela dragspel. Han blev en omtyckt person p.g.a. sin begåvning på musikens område. Han fick även tjänst som pastor på flera orter i vårt land. Sånglektioner tog han i sin ungdom. Ett flertal dikter satte han musik till, exempelvis Karin Boyes dikt ”Visst gör det ont när knoppar brister”. Ett flertal gospellåtar sjöng han som blev inspelade.

Publiken, över 50 personer, fick lyssna till inspelningar med Artur Eriksson. Det berättades även att han på 1970-talet varit med på Sveriges Radios Svensktoppen i 12 veckor med ”Till min syster.” Sången ”När du går över floden går du ensam” tyckte Artur Eriksson inte om. Han sa att ensam går man aldrig.

Innan kaffestunden blev tre medverkande avtackade och det pålystes om nästa samling då Sten Hollman från Västerås ska berätta om sitt liv som pilot och musikframförande av P-G Svensson, denna gång i Pingstkyrkan.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips