Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns stängsel som skyddar bättre än andra

Annons

Signaturen Forsbo, (4/5) väljer att ta de siffror som passar bäst. Vad signaturen inte skriver är att det revs 93 får i Dalarna och 455 i hela landet. Med en ökande vargstam och färre vilda bytesdjur i skogen kommer dessa siffror att öka dramatiskt.

Viltskadecenter anger i en fältstudie mellan åren 1997-2006 att det finns stängsel som skyddar bättre än andra. De anger inte att dessa stängsel skulle skydda till 95 procent.

I Dalarna har det mellan åren 2003-2010 betalats ut cirka 8 miljoner kronor till stängsel. De som äger boskapen har fått kostnader med uppsättning på cirka 26 miljoner och årligt underhåll med 6 miljoner. Källa: Vargfakta.se

Att hundar skulle riva fler får än varg är en myt. Det finns ingen statistik för detta.

Att älgstammen kostar miljardbelopp kan på sätt och vis vara sant lite beroende på hur man väljer att räkna, men det är stor skillnad på 1 miljard och 4. Älgjakten beräknades vara värd drygt 3 miljarder år 2006. Det kommer alltså in pengar också. Det gör det inte från vargarna.

Rovdjuren totalt sett kostar samhället enorma pengar och det måste vara bättre att dessa pengar går till exempelvis vården. Vargen är ingen utrotningshotad art.

Jag kan rekommendera signaturen Forsbo att läsa på fakta och varför då inte gå in på vargfakta.se

 Landsbygdsbon i Folkärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons