Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha buss 301 tillbaka

Annons

Karlbo, Korskrogen, Sonnboås och Brunnbäck är ett tätt bebyggt område där det borde vara attraktivt att bo. Vi har bensinstation, mataffär, Karlfeltsgården, dagis, skola, badplats, båthamn och älvnära miljö. Men vi har ingen skolskjuts eller buss.

Vår buss drogs in i juni 2010 utan någon dialog eller information till oss boende i området eller till Åvestadalsskolan.

I stället förväntas vi gå till busslinje 4 mellan Horndal och Avesta. Det är ett orimligt avstånd att gå till denna buss, i många fall på oplogade ej upplysta vägar.

Från kommunen vill man att vi ska ringa och boka kompletteringstrafik för att bli transporterade i någon typ av minibuss till järnvägsstationen, där vi ska byta till buss 301 (som numera alltså bara går mellan Krylbo och Skogsbo). Då måste man beställa ibland en dag innan!

Som småbarnsförälder med barnvagn är det inte heller möjligt att komma in i denna minibuss. En äldre person med rullator har samma bekymmer.

Granskar man busstidtabellen för år 2009 och jämför med dagens tidtabell ser man att kommunen inte bara valt att dra in vår buss. Man har samtidigt ökat busstätheten för Krylbo och Skogsbo! Det känns mycket märkligt.

Brunnbäck hade under 2009 16 avgångar dagligen på vardagar och 5 på lördagar. Krylbo har ökat från 23 till 29 avgångar på vardagar och från 5 till 15 avgångar på lördagar.

Buss 301 till Skogsbo uppvisar samma ökning från (då buss 303) 15 avgångar vardagar till nu 28 avgångar dagligen och på lördagar var det då 6 avgångar och nu har det utökats till 15 avgångar.

Vi kräver inga 28-29 dagliga bussavgångar, men vi ser att detta är en orimlig och ogenomtänkt orättvisa. Det vi kräver är att buss 301 förlängs till Karlbo/Brunnbäck. Detta kan ske genom att man drar ner på antalet avgångar till Krylbo och Skogsbo. Det är ett rimligt krav i ett så tättbefolkat område och skulle kunna ske utan större ekonomiska åtgärder.

En som är trött på denna orättvisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons