Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver Koppardalshissen

Annons

Hur går resonemanget på kommunen när det gäller hissen ner till Koppardalen? Varför bygga upp gångbro med hiss och trappor, när det inte fungerar? Hade det inte varit bra att tänka först? Hur kommer detta att bli, är hissen en fördel eller en nackdel för folk som kommer att besöka vårt fina före detta järnverksområde.

Läste i AT att hissen ej kommer att kostas på så att den kan användas igen. Är helt stängd på grund av penningbrist i kommunkassan.

Ett nytt torg mellan Plushuset och bosättningsaffären är ingen investering som är nödvändig. Kostnader som är helt bortkastade. Vilka kommer att sitta där? Vi har vattenfontäner och bänkar, vacker plantering ute på torget, det räcker, och är dessutom fint. Det nya blir inte vackert mellan två husväggar.

Matstugan var en mötesplats för många att sitta ute och prata på sommaren, övrig tid på året fick vi gå in och äta och umgås. Det var mysigt. Tycker synd om ägaren till Matstugan, att bli så fult behandlad av våra styrande i kommunledningen.

Försök med verksamhet i ”gula villan” har misslyckats tidigare. Tråkigt om det blir en gång till.

Det finns många olika alternativ att göra så att hissen kan användas, till exempel järnramp med vassa pigga på båda sidorna, uppifrån och ända ner, järngrindar, en nere och en uppe, stängs när verksamheten är slut för dagen, eller stängs och öppnas automatiskt med inställd tid.

Vaktbolag kunde ta ansvar olika tider, så det fungerar. Ett förslag som kanske retar någon, men är säkerligen inte en dum idé.

Hissen är nödvändig för oss alla som är rullstolsburna eller med andra svårigheter att gå i trappor. Vi får inom kort en nyöppnad vårdcentral, som många säkerligen kommer att besöka, även restaurangen Köket i gränden.

Hela Koppardalen är ett område som många skulle vilja besöka. Alla har inte bil. Bussförbindelserna som det är tal om kan vi säkerligen glömma.

Gör det som behöver åtgärdas för oss alla. Finns det pengar över i kommunkassan, spara tills det är skäliga behov att kosta på.

Boende inom kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons