Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt få ja till skyddsjakt

Annons

Har i mina insändare beskrivit vilka problem vargen medför i Fläckebo-Västerfärnebo med omnejd, bara några mil från gränsen mellan Dalarna och Västmanland.

Om inte ”Jocke i skogen” (15/2) har förstått problemen vargen ställer till i Västerfärnebo tycker jag att han skall åka dit, det är bara tre mil. Han behöver inte vara rädd för att träffa på miljöminister Lena Ek, hon har redan varit där.

Har flera gånger påpekat i mina insändare att vi ska vara glada över att slippa vargrevir i Avesta kommun. Har förståelse för att det kan vara svårt att förstå hur det är för andra att leva med vargar i sin närhet.

När det gäller skyddsjakt är det inte lätt att övertyga länsstyrelsen att få skjuta varg. Totalt 25 vargar får skjutas i Västra Götaland, Värmland, Örebro, Dalarna och Gästrikland. Enligt länsstyrelsens beräkningar finns det 23 revir i Dalarna, några gränsar till Värmland och Gästrikland. Enligt länsstyrelsen finns det 130 vargar i Dalarna.

”Jocke i skogen” har säkert sett eller hört att många platser i Dalarna sökt och fått avslag på skyddsjakt. Många har sökt flera gånger och fått avslag.

Jerry Harrysson, C, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons