Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se invandrare som tillgång

Annons

SD menar att vi skulle kunna tjäna pengar på att stoppa invandringen och av den anledningen har en del röstat på dem. Att deras siffror inte stämmer har redan konstaterats av bland annat vår finansminister och Jan Ekberg som är professor i nationalekonomi med inriktning mot invandringens intäkter och kostnader (Linnéuniversitetet).

Men litar man inte på dem så kan man själv jämföra glesbyggd och storstad. Var finns pengarna och resurserna? Ja, det är inte i Horndal utan i storstäderna. Fler betyder inte mindre pengar utan mer.

Vill man ha en lyckad integrationspolitik ska självklart alla invandrare ses som en tillgång i stället för ett problem och behandlas därefter. Först då kommer man att lyckas med integreringen.

Sverigedemokraternas invandringspolitik är tvärtom dålig för vår ekonomi. Får de igenom sina förslag så kommer både arbetskraft och företag att försvinna.

För oss akademiker som vet att kunskap inte bara kan byggas upp inom våra gränser är SD en katastrof. För det är viktigt att förstå att de högsta byggnaderna inte längre byggs i Europa. Inte heller i USA. Det gör man i stället i Asien.

Tar vi bort möjligheten för människor från dessa länder att komma hit så kommer vi inte heller att få komma dit och då försvinner vår möjlighet att lära. Det är så invandringspolitik fungerar.

Det sorgligaste av allt är dock inte att SD har fel i sakfrågor utan att de sprider sitt hat till sina (och våra) barn. För vill man stoppa till exempel mobbning kan man inte lära sina barn att vissa människor är mer värda än andra. Det är just vad SD:s politik handlar om.

Om vi vill att våra barn ska bli bemötta med respekt och tolerans måste vi lära dem att bemöta andra likadant. Våra barn ska inte behöva växa upp i ett samhälle med hat mot dem som är mest utsatta i samhället.

Det är dags att stå upp för den tradition vi svenskar har av att kämpa mot orättvisor. Låt oss bevara den tradition av solidaritet som vi är kända för ute i världen. För inte finns det något mer svenskt än just det?

Avesta

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons