Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profithunger i fokus

Annons

Nu står återigen privata atörers härjningar och profithunger inom den gemensamma sektorn i fokus.

För någon månad sedan handlade det om SNS-rapporten som avfärdade högerretoriken att skattefinansierad privat verksamhet inom vård, skola och omsorg automatiskt leder till högre effektivitet och kvalité.

Då lades mycken möda ner på att avfärda och bortförklara SNS-rapporten.

Denna gång när det gäller vanvård inom den privata äldreomsorgen, aktieutdelningar, bonusar till direktörer, skatteflykt, ja rubbet, lär det bli svårare att bortförklara från ”privatkramarnas”/högeralliansens sida.

När Socialdemokraterna nu kräver ett omedelbart stopp för Caremas och andras härjningar, då kallar Fredrik Reinfeldt fram vice statsminister Jan Björklund som säger: det går inte, det här är för komplicerat.

Låt mig stillsamt påminna om en del saker som denna högerregering genomförde utan tvekan: försämrad A-kassa så en halv miljon lämnade försäkringen. Snabbt utförsäljning av våra statliga och gemensamma företag, bortfixad förmögenhets- och fastighetsskatt, införande av orättvis beskattning mellan löntagare och pensionärer, jobbskatteavdrag, raserad sjukförsäkringen, med mera.

Då var det minsann inte för komplicerat! Det är trist att se hur högerkrafterna kliar varandra på ryggen. Är det så att de här företagen och andra är med och finansierar högerpartiernas verksamhet? Om det får vi inget veta. Moderaterna motsätter sig Socialdemokraternas förslag om lagstiftning och öppenhet när det gäller partifinansiering.

Grytnäs S-förening

Sten-Åke Mörk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons