Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, utestäng inte!

Annons

Jag läste med förundran Avesta

Tidnings artikel (18/7) om älvpromenadens utbyggnad längs

älven norrut försenas.

Vad är nästa steg? Att protestera mot för mycket snöande eller regnande? Eller att avlysa delar av älvfåran, då vanliga människor i båtar kan se in i hus som har byggts strandnära?

Bäst att till den lokala ordningsstadgan tillägga att innehav av kikare, utan undantag, licensbeläggs per omgående...

Om Avesta ska kunna erbjuda vackra promenadstråk med fin utsikt som känns attraktiva för alla invånare och besökande turister och andra måste vi – du och jag – vara beredda att göra vissa små uppoffringar.

Och det är väldigt många gång- och cykelstråk i kommunen som har tillkommit långt efter att själva bostadsområdet eller intilliggande hus har byggts.

Det har lett till att omgivningen som såg ut när deras hus byggdes förändrades. De flesta tålde det, för att det gynnade det stora flertalet i området eller kanske till och med de själva även fick en smula nytta av det hela.

Alla boende i Avesta har en viss insyn i mer eller mindre omfattning såvida man inte bor i en gruva eller bygger ett fort.

Se det absurda i resonemanget! Ska allmänheten behöva stå tillbaka för att just du har valt att införskaffa en bostad med väldigt stora fönster, som det går att se in ifrån, utanför din tomt?

Eller ska vi föra resonemanget vidare: Var hemskt snäll och gå inte utanför vårt hus tillsammans med din åldriga släkting eller ditt handikappade barn, för det gillar inte vi att titta på. För det är så det slutar om trams som detta fortsätter ohejdat.

Den alternativa dragningen av gångvägen – som i detta exempel blir en transportsträcka – anser jag vara ett skämt, då en gångväg inne i ett bostadsområde på detta sätta aldrig kan anses som strandnära.

Kom till saken och se vad detta handlar om. Det är inte fråga om en golfbana eller industriområde med tillhörande körvägar, det gäller ett promenadstråk för allmänheten, alltså dig och mig samt nära, kära och besökare.

Gärna någon annanstans, men inte hos oss, för vi är ju här!

Idel ihåliga argument, tunna som skuggor. Fina promenadvägar i området torde i de allra flesta fall öka områdets samt husets värde, inte minska som i ert fantasiscenario. Det har föreslagits en väg längre ner, men det kommer dom ju aldrig att ha råd med när pålning samt underhåll blir så dyrt.

Men vad bra då, anlägg promenadstråket där det blir både bäst och billigast, så får ni utsikten röjd på allmänhetens bekostnad emellanåt.

Nä ni, ta er i kragen och väx upp, samt visa lite ansvar för allas väl och ve! Och förresten – trevlig sommar på er!

Outdoor, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons