Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till drömpark

Annons

Avesta kommun planerar att lägga 5 miljoner kronor i en så kallad Drömpark och kommuninvånarna uppmanas att rösta på ett av tre förslag.

De 5 miljonerna är en investering och hur mycket de årliga driftkostnaderna blir kan väl ingen beräkna i dag då man inte vet vilken sorts anläggning det blir. Men alla begriper att en park inte sköter sig själv. Ombyggnationen av ”Lilla Torget” kostar enligt uppgift uppåt 6-7 miljoner, stora pengar i en liten kommun.

Jag anser att kommunens främsta uppgift är att satsa på kärnverksamheten, vård, skola och omsorg som man enligt lag är skyldig att ansvara för och dit skattemedel i första hand ska gå.

Fritidsverksamhet är frivilliga åtaganden i en kommun och där bör satsas endast om det finns medel till det.

Här läser man om besparingar hela tiden, nu senast omsorgsförvaltningen som på grund av sparkrav tvingas säga upp runt tio anställda. Det finns mycket övrigt att önska som kommunen bör åtgärda.

Här följer några förslag i stället för Drömpark:

- Ge omsorgsförvaltningen resurser så att hemtjänstens personal kan gå hem glada över att de gjort ett bra jobb och att våra gamla har fått den vård de behöver.

- Reparera hissen ned till Koppardalen och installera en övervakningskamera.

- Se äntligen till att bygga den omtalade bron över Jularboån.

- Ge medel till tekniska förvaltningen så den kan hålla vägar och gator snö- och isfria samt sanda när halkan kommer. Klipp gräset, röj sly och busk. Byt ut trasiga lampor i gatubelysningen och sätt upp belysning där barn ska gå på skolbussen. Se till att bussarna går turer där folk behöver dom.

Många personer jobbar i dag helt ideellt för kommunens bästa, särskilt på landsbygden, och känner ofta att alltför stora resurser läggs på centralorten.

Om kommunen såg landsbygden och ytterområdena som en resurs i stället för en belastning så kunde vi få en bra kommun att bo och verka i.

By

Inger M Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons